a7lakalam88
مرحباً بك ** زائر ** بادر بالتسجيل تجد ماتتمناة من عالم التسلية والمرح فى منتدى أحلى كلام88




 
الرئيسيةالتسجيلدخول

شاطر
 

 إزاى نأكل الكشرى فى البيت بدون من جيبة تيك اوى ؟؟؟؟

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
midonow
مشرف
مشرف
midonow

ذكر
عدد الرسائل : 521
العمر : 31
العمل/الترفيه : برمجة كومبيوتر + تصميم فلاشات
نوع وسام التميز 1 : إزاى نأكل الكشرى فى البيت بدون من جيبة تيك اوى ؟؟؟؟ Vbfs2
نوع وسام التميز 2 : إزاى نأكل الكشرى فى البيت بدون من جيبة تيك اوى ؟؟؟؟ 16051513
وسام التكريم : إزاى نأكل الكشرى فى البيت بدون من جيبة تيك اوى ؟؟؟؟ Sa100s11
السٌّمعَة : 0
نقاط : 4305
تاريخ التسجيل : 31/01/2008

إزاى نأكل الكشرى فى البيت بدون من جيبة تيك اوى ؟؟؟؟ Empty
مُساهمةموضوع: إزاى نأكل الكشرى فى البيت بدون من جيبة تيك اوى ؟؟؟؟   إزاى نأكل الكشرى فى البيت بدون من جيبة تيك اوى ؟؟؟؟ Emptyالسبت أبريل 12, 2008 7:58 pm

المكونات والمقادير

مقادير صلصة الكشري

نصف كيلو طماطم - 2 فص ثوم - 3 ملاعق زيت - كمون وشطة حسب الرغبة

طريقة صنع الصلصة

يوضع الزيت في طاسة , ويضاف له الثوم حتى يصفر , ثم يضاف الطماطم , يترك حتى تغلي ويضاف الملح والشطة والكمون حسب الرغبة

مقادير الكشري

كوب عدس
كوبان من الارز
بصلة كبيرة
4/3 كوب زيت ذرة أو زيت عباد شمس
ملح - كمون - بهارات الكشري


طريقة التحضير

أولا: ينقى العدس ويغسل وينقع في ماء بارد يكفي لتغطيته لمدة ساعتين على الأقل
ثانيا: يغسل الأرز بعد تنقيته
ثالثا: يقشر البصل ويقطع شرائح رفيعة جداً وتحمر في الزيت حتى تصفر ثم يرفع البصل من على النار ويترك الزيت في الاناء
رابعا: يضاف العدس للزيت مع مقدار من الماء يكفي لتغطيته ويترك على النار حتى يقترب من النضج
خامسا: يضاف الأرز مع مقدار من الماء يكفي لتغطيته مع قليل من الكمون والملح وبهارات الكشري..., ويغطى الإناء حتى ينضج الكشري (خليط الأرز والعدس ) يغرف في أطباق ويزين بالتغطية بالصلصة إزاى نأكل الكشرى فى البيت بدون من جيبة تيك اوى ؟؟؟؟ 40d87fac57e60
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
إزاى نأكل الكشرى فى البيت بدون من جيبة تيك اوى ؟؟؟؟
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
a7lakalam88 :: ركن المرآة :: مطبخك-
انتقل الى: